روانشناسی رنگ خاکستری در دکوراسیون داخلی
آیا شما هم نیاز به مشاوره طراحی و دکوراسیون داخلی با بهترین طراحان داخلی را دارید؟!
ما در فراترز، بهترین خدمات مشاوره آنلاین طراحی و دکوراسیون داخلی را برای شما فراهم نموده ایم.
تاثیر رنگ در زندگی ما انسانها بسیار مشهود است. اگر فقط کمی هوشیارانه به اطراف خود نگاهی بیندازیم، تنها می توان گوشه ای از اثرات رنگ را در زندگی، روحیات، کار، معماری، هنر و حوادث مختلف و هر آنچه که انسان خواسته و یا نا خواسته با آن برخورد دارد، مشاهده کرد. پس با شناخت صحیح و کاربرد هر یک از رنگ ها در زندگی و نیز در محیط معماری، می توانیم تجربه بهتری را برای خود از این عنصر خلق نماییم. پس بیایید با هم نگاهی به یکی از این رنگ ها بیندازیم. رنگ مورد بررسی این مقاله، رنگ خاکستری می باشد. روانشناسی رنگ خاکستری دکوراسیون داخلی چگونه است؟
مطلب پیشنهادی: فضای نشیمن جذاب معاصر با رنگ غالب قهوه ای و خاکستری
ویژگی ها و کاربرد رنگ خاکستری در دکوراسیون داخلی
رنگ خاکستری
رنگ خاکستری معنای گوشه گیری، بی تفاوتی، بی میلی و عدم فعالیت است. در واقع این رنگ از دسته رنگ های خنثی به شمار می رود و از ترکیب دو رنگ سیاه و سفید بدست می آید. بسته به میزان ترکیب سیاهی و یا سفیدی، تنالیته های مختلفی از رنگ خاکستری را می توان ایجاد نمود.
مطلب پیشنهادی: روانشناسی رنگ خنثی در دکوراسیون
رنگی است آزاد از هر گونه محرّک یا گرایش درونی، نه اضطراب آفرین است و نه آرام بخش . این رنگ موجب می گردد که چشم و اعصاب دچار خستگی و ملامت نگردند، زیرا اعصاب چشم نه اجباری دارد که به مانند مواجهه با سفیدی، با شدت آن مقابله کند و نه مجبور است که مانند مواجهه با سیاهی فشاری را متحمل شوند.
اوالدهرینگ فیزیولوژیست مشهور چنین گفته است: “چشم و اعصاب همیشه تمایل بیشتری به رنگ خاکستری دارند و موقعی که این رنگ وجود نداشته باشد، فقدانش ناراحتی ایجاد می کند. زیرا آرامشی که در اثر رنگ خاکستری بوجود می آید کاهش یافته و از بین می رود. در واقع همان اثر آرام بخشی را که رنگهای هارمونی روی اعصاب انسان می گذارند؛ دقیقا همان اثر را رنگ خاکستری نیز بر چشم انسان القا می کند.”
اثرات روانی رنگ خاکستری باعث شده است که از دید یک “روانشناس“، رنگ های اصلی شامل زرد، آبی، قرمز، سبز به اضافه دو رنگ خنثی یعنی سفید و سیاه باشند. در حالی که رنگ های اصلی از نظر یک “نقاش“، رنگهای زرد، قرمز، آبی و از نظر یک “فیزیکدان“، رنگهای قرمز، آبی و سبز است.
مطلب پیشنهادی: روانشناسی رنگ سفید در دکوراسیون
رنگهای آبی، سبز و خاکستری تعدیل کننده ی نیازهای روحی و روانی انسان بوده و درنهایت تأمین کننده سلامت چشم و تعادل جسم و روح انسان است. لذا صحت همین امر را می توان به وضوح در عالم طبیعت دید که بیشترین رنگهای موجود در طبیعت؛ همین سه رنگ سبز و آبی و خاکستری می باشد.
بنابراین می توان تأثیر آرامش بخش بودن و متعادل بودن روح و اعصاب انسان را در این رنگها جست و جو کرد. لذا در نتیجه تماس انسان با طبیعت، که در آن انسان یا با رنگ مفرّح و نشاط آور سبز و یا با رنگ آرام بخش آبی و یا رنگ متعادل و بی تفاوت خاکستری سروکار دارد، جسم و روح و ذهن انسان به طور طبیعی نرم می شود و کسالت و خستگی از او زدوده می شود.
به طور کلی رنگ های روشن اثر تحریکی زیادی دارند و به همین جهت رنگ های نزدیک به سفید علاوه بر افزایش فعالیت عمومی بدن باعث پیشرفت کار و فعالیت های شغلی و حرفه ای می گردند. و برعکس رنگ های تیره نظیر: سرمه ای و آبی و سیاه به جهت کاهش انعکاس نور، اثر محرّک کاهندگی داشته و باعث کم شدن فعالیت می شوند به همین جهت است که در هر محیطی متناسب با آن باید رنگ مناسب استفاده شود.
مطلب پیشنهادی: روانشناسی رنگ سیاه در دکوراسیون
روانشناسی رنگ خاکستری در طراحی و دکوراسیون داخلی
اصولا از رنگ های خنثی مانند خاکستری، سفید و مشکی در اکثر فضاها استفاده میشود. اما بدلیل اینکه خاکستری ترکیبی از دو رنگ سفید و سیاه می باشد، می توان از این رنگ به صورت مشترک در هر دو فضا استفاده نمود.
مطلب پیشنهادی: چند اشتباه طراحی دکوراسیون داخلی و راهکارهای مقابله با آن
یعنی اگر در فضایی که می توان از رنگ سفید استفاده کرد، خاکستری جایگزین مناسبی برای سفید است و یا ترکیبی از رنگ سفید به همراه تنالیته های کم رنگ تر خاکستری بهره برد.
مطلب پیشنهادی: جذاب ترین پنل های مشبک دکوراتیو چوبی و فلزی در دکوراسیون خانه
و نیز در فضایی که می توان از رنگ مشکی استفاده نمود، از تنالیته های قوی تر و پر رنگ تر خاکستری به جای آن و یا به صورت ترکیبی از مشکی و خاکستری بهره ببریم.
مطلب پیشنهادی: ۶ اصول مهم طراحی داخلی کدام اند؟
از این تکنیک می توان برای جلوگیری از یکنواختی رنگ فضا و نیز بهره گیری از نکات و ویژگی های مثبت رنگ خاکستری در فضا استفاده نمود.
مطلب پیشنهادی: تاثیر رنگ در طراحی و دکوراسیون داخلی
به طور کل بدلیل خنثی بودن بیش از حد رنگ خاکستری که دقیقا دارای خاصیت میانه ای از دو رنگ ساخته شده خود – سفید و سیاه – می باشد، و همچنین بدلیل نیاز حضور خاکستری در محیط اطراف انسان، می توان از این رنگ در اکثر فضاها بدون ممانعت استفاده نمود.
مطلب پیشنهادی: خاص ترین جلوه های طراحی داخلی با رنگ تیره در فضای داخلی
رنگ های مبلمان و اکسسوری و متعلقات موجود در محیط علاوه بر رنگ المان های اصلی معماری در فضا مانند کف، سقف و دیوارها همه مثال هایی برای استفاده و کاربرد مناسب رنگ خاکستری در فضای داخلی می باشند.
مطلب پیشنهادی: انواع مبلمان های چند منظوره ضروری خانه های خلاق
چکیده:
ویژگی : خاکستری نماد بی تفاوتی، بی میلی و عدم فعالیت است.
کاربرد : در آشپزخانه، نشمین، اتاق خواب بزرگسالان، سرویس بهداشتی.
مطلب پیشنهادی: اصول طراحی دکوراسیون داخلی آپارتمانهای کوچک امروزی
شما در مورد روانشناسی رنگ خاکستری دکوراسیون چطور فکر می کنید؟ آیا از این رنگ در فضاهای خود استفاده کرده اید؟ آیا به کسی این رنگ را توصیه می کنید؟ ازتجربه شخصی خود برای ما و دیگر کاربران فراترز بنویسید. ما در وبسایت فراترز خوشحال می شویم که از نظراتتان مطلع شویم. اگر این مطلب برایتان خوشایند بود، لطفا آن را به اشتراک بگذارید.
مطلب پیشنهادی: ۱۰ تا از برترین رنگهای خنثی دکوراسیون داخلی کدام هستند؟
منبع: فراترز با کمک از کتاب معماری، رنگ و انسان – مقاله بررسی تاثیر روانی رنگ بر دکوراسیون داخلی
منبع تصاویر: pinterest