آشنایی با انواع دیوارپوش های دکوراتیو خانه های جذاب
آیا شما هم نیاز به مشاوره طراحی و دکوراسیون داخلی با بهترین طراحان داخلی را دارید؟!
ما در فراترز، بهترین خدمات مشاوره آنلاین طراحی و دکوراسیون داخلی را برای شما فراهم نموده ایم.
امروزه در هنر و تخصص طراحی داخلی، به تمام بخش های یک فضای داخلی توجه ویژه ای می شود و سعی بر آن است که بخشی بدون توجه رها نشود. یکی از مهمترین المان های فضای داخلی که همیشه مورد توجه طراحان داخلی و دکوراتورها بوده است، دیوارها می باشد. دیوار در یک فضای داخلی هم نقش سازه ای دارد و هم نقش جدا کننده. اما جدا از هر نقشی که داشته باشد و طبق آنچه که در مقالات پیشین فراترز به این مورد مهم اشاره کردیم؛ دیوار به عنوان اولین المان معماری داخلی به شمار می آید که در نقطه راس و کانون توجه چشمان مخاطب قرار می گیرد و بعد از آن سقف و سپس کف. لذا به همین دلیل مهم و البته ساده، می توان به میزان اهمیت پرداختن به دیوار در یک فضای داخلی پی برد. انواع دیوارپوش های دکوراتیو و دیوارکوب های فضای داخلی، از جمله گزینه هایی می باشند که بدلیل مزایای زیادی که دارند، امروزه دارای محبوبیت زیادی بین افراد برای طراحی فضاهای داخلی می باشند.
مطلب پیشنهادی: بررسی انواع طرح کاغذ دیواری در طراحی داخلی خانه
انواع دیوارپوش های دکوراتیو به لطف تنوع بیشمار انواع طرح های مختلف، می توانند حال و هوای دیوارهای یک فضای داخلی را به طور کلی تغییر و بهبود بخشند. دیوار پوش های امروزی، علاوه بر زیبایی و جلوه منحصر به فردی که به فضای داخلی می بخشند، دارای خواص متعددی همچون عایق صوتی، عایق حرارتی، عایق رطوبتی و حتی خواص ضد باکتریال می باشند که از این رو دست معماران، طراحان و مجریان ساختمانی را تا حد بسیار زیادی، برای انتخاب هوشمندانه تر در فضای داخلی باز گذاشته است. لذا می توان برای بازسازی و نوسازی فضاهای داخلی و نیز ایجاد اکسنت وال در فضای تجاری و یا مسکونی مانند فضای نشیمن و یا اتاق خواب از انواع دیوارپوش های دکوراتیو براحتی استفاده نمود.
مطلب پیشنهادی: 20 راهکار جذاب برای دیزاین دیوارهای خانه از زبان متخصصان طراح داخلی
البته ناگفته نماند که علاوه بر فضای داخلی، می توان از انواع دیوارپوش های دکوراتیو در نمای خارجی ساختمان نیز استفاده نمود. از جمله انواع دیوارپوش های مورد استفاده در نمای ساختمان شامل دیوارپوش های سنگی، آجری، ورق های کامپوزیت و غیره می باشد که دارای خواص مقاومتی بیشتری نسبت به دیوارپوش های داخلی می باشند.
اگر شما نیز به استفاده از این دیوارپوش ها در فضای داخلی علاقه مند شدید، تا انتهای مقاله انواع دیوارپوش های دکوراتیو خانه های جذاب، همراه فراترز بمانید تا با انواع دیوارپوش های دکوراتیو فضای داخلی آشنا شوید و سپس اقدام به خرید هوشمندانه نمایید.
مطلب پیشنهادی: سبک هوگه در زندگی و دکوراسیون داخلی و نکات کاربردی آن
انواع دیوارپوش های دکوراتیو خانه های جذاب
دیوارپوش های چوبی:
دیوارپوش های چوبی یکی از لوکس ترین و شیک ترین انواع دیوارپوش های دکوراتیو فضای داخلی می باشد که در صورت اجرای اصولی، نمای فضای داخلی را به طور کلی متحول می سازد. دیوارپوش های چوبی هم شامل چوب طبیعی می باشند و هم چوب مصنوعی مانند ام دی اف. قطعا نوع ام دی اف ارزان تر و مقرون به صرفه تر از نوع طبیعی می باشد، اما اگر بدنبال بالابردن میزان کیفیت و لوکس شدن فضای خود هستید، حتما از چوب طبیعی استفاده کنید.
مطلب پیشنهادی: دیوار تاکیدی فضای نشیمن از نوع چوبی مواج
دیوارپوش های چوبی، دارای مقاومت بالایی می باشند که بهتر است برای دوام بیشتر از روکش نیز استفاده شود. دیوارپوش های چوبی، عایق صوت و حرارت می باشند که از این لحاظ نقش آکوستیکی نیز دارند. دیوارپوش های چوبی به صورت تخته هایی باریک و پهن، در رنگ های متنوع، در ابعاد مستطیلی شکل و به صورت افقی و یا عمودی بر روی دیوار نصب می شوند. باید توجه داشت که برای نصب دیوارپوش های چوبی، همچون دیگر انواع دیوارپوش ها، نیاز به زیرسازی می باشد.
دیوارپوش سنگی:
دیوارپوش های سنگی به طور کل از مقاومت زیادی از بابت ضربه و خراش، نسبت به دیگر انواع دیوارپوش های دکوراتیو برخوردار هستند و در ضمن هم عایق صوت و عایق رطوبت می باشند. این دیوارپوش ها که در انواع و اقسام متنوع در بازار موجود می باشند، به دو نوع طبیعی و مصنوعی یافت می شوند که بسیار زیاد در فضاهای اداری، تجاری و حتی مسکونی کاربرد دارند.
مطلب پیشنهادی: معرفی انواع سنگ در معماری و طراحی داخلی
برای مثال در دیوار پشت TV و یا دیوار شومینه در فضای نشیمن که به عنوان نقطه کانونی فضای نشمین می باشند، کاربرد دارد. همچنین در فضای ورودی و یا راه پله نیز می توان از دیوارپوش های سنگی برای ایجاد کانتراست در فضای داخلی، استفاده نمود.
دیوارپوش آجری:
دیوارپوش های آجری از پرطرفدارترین انواع دیوارپوش های دکوراتیو خانه های جذاب به شمار می رود که می توان آن را براحتی با هر سبک دکوراسیون داخلی هماهنگ کرد. از دیگر مزایای دیوارپوش های آجری، خاصیت ضد خش، ضد رطوبتی و ضد حریق بودن آن می باشد که می توان آن را براحتی و با سرعت زیاد بر روی هر سطح صاف نصب کرد. این آجرها در انواع طرح ها، رنگ ها، بافت ها، اندازه ها و متریال موجود می باشد که به فراخور هر فضا و نوع کاربری آن، باید بهترین و مناسب ترین دیوارپوش آجری را انتخاب نمود.
مطلب پیشنهادی: مهم ترین نکات کاربردی دیوارهای آجری در معماری داخلی
یکی از موارد مهم در این نوع دیوارپوش ها این است که، باید توجه زیادی به نظافت لابه لای بندهای آجر شود تا گردوخاک در بین بندهای هر رج باقی نماند. چرا که اگر به این مورد توجه نکنید، بزودی باید شاهد محل تجمع گردوغبار در این ناحیه باشید.
انواع دیوارپوش های دکوراتیو کاغذی:
دیوارپوش های کاغذی که با نام کاغذ دیواری نیز شناخته شده اند، یکی از متداول ترین، محبوب ترین و به صرفه ترین انواع دیوارپوش های دکوراتیو در فضای داخلی می باشند که علاوه بر جلوه بخشی منحصر به فردی که به فضای داخلی می بخشد، کاربرد زیادی در فضاهای مسکونی، اداری و تجاری نیز دارند. کاغذ دیواری، از انواع متنوع و مختلفی در خصوص سبک، رنگ، طرح، بافت، جنس و خواصی همچون ضد رطوبتی و ضد باکتریال بودن برخوردار است که به خریدار در زمان خرید، قدرت انتخاب بالایی می دهد.
مطلب پیشنهادی: کاربرد پتینه در طراحی داخلی و دکوراسیون خانه
استفاده از کاغذ دیواری در فضای نشیمن، پذیرایی، اتاق خواب، اتاق کار خانگی، سرویس بهداشتی و نیز فضای اداری کارمندان و فروشگاه ها بسیار مرسوم است. اما در این میان باید به فاکتورهای مهمی از جمله نوع کاربری، سبک دکوراسیون، رنگ، نوع بافت و طرح و غیره در زمان انتخاب کاغذ دیواری توجه نمود تا در نتیجه به فضایی منحصربه فرد و ویژه دست یابیم.
دیوارپوش های پارچه ای:
دیوارپوش های پارچه ای نیز از انواع متداول دیوارپوش ها، در فضای داخلی می باشد که دارای خواص متنوعی همچون دیوارپوش های کاغذی می باشند. لذا هر آنچه که برای کاغذهای دیواری بیان نمودیم، در مورد دیوارپوش های پارچه ای نیز صادق است.
مطلب پیشنهادی: ویژگی ها و کاربرد چوب در طراحی دکوراسیون داخلی خانه
دیوارپوش های چرمی:
دیوارپوش های چرمی نوع دیگری از انواع دیوارپوش های خانه های جذاب می باشند که به صورت تایل های مربع یا مستطیل شکل در فضای داخلی قرار می گیرند. دیوارپوش های چرمی، عایق صوت و حرارت می باشند که در انواع رنگ ها، اندازه ها وطرح های متنوع موجود می باشند. همچنین این دیوارپوش ها خاصیت ضد خش، ضد رطوبت و ضد اشتعال زا دارند.
مطلب پیشنهادی: با چه ترفندهایی یک خانه با دکوراسیون شاد داشته باشیم؟
از دیوارپوش های چرمی به لطف سرعت بالا و راحتی در نصب، برای اکثر فضاهای داخلی مخصوصا فضاهای رسمی و خاص مانند دیوار دفتر مدیریت، دیوار تاکیدی اتاق خواب مستر، دیوارهای لابی هتل ها و مجتمع های تجاری لوکس استفاده می کنند.
انواع دیوارپوش های دکوراتیو PVC:
دیوارپوش های پی وی سی، همان طور که از نام آن بر می آید، از PVC ساخته شده است که به نسبت دیوارپوش های چوبی، ارزان تر و مقرون به صرفه تر می باشند، اما کیفیت و زیبایی دیوارپوش های چوبی به مراتب فراتر از این دیوارپوش ها می باشند. این دیوارپوش ها به نسبت میزان پر بودن و یا خالی بودن حفره های داخلی آنها، در دو نوع ضخامت: سبک soft wall و نیز سنگین hard wall موجود می باشند.
مطلب پیشنهادی: طراحی دکوراسیون چوبی سبک مدرن در سالن پذیرایی منزل
از خواص آن ها می توان به وزن سبک، دوام بالا، مقاومت بالا در برابر نفوذ آب و آلودگی و تا حدی عایق صوت اشاره نمود. همچنین این دیوارپوش ها، در انواع رنگ ها و طرح های متنوع چوب موجود می باشند که در ظاهر، به دیوارپوش چوبی شباهت دارند. از این دیوارپوش ها می توان در فضاهای اداری و تجاری استفاده نمود. برای فضاهای عمومی باید از نوع هارد وال استفاده نمود تا مقاومت بیشتری در برابر ضربه داشته باشند.
پنل های 3 بعدی و یا کامپوزیت:
امروزه تنوع و کیفیت دیوارپوش های 3 بعدی به طور چشمگیری رو به افزایش است و می توان از این دیوارپوش ها، به عنوان دیوارپوشی که هم خاصیت دکوراتیو دارند و هم خاصیت مقاومتی و ایمنی، با خیال راحت در فضای داخلی بهره برد. چرا که این دیوارپوش ها به لطف دستگاه های پیشرفته، براحتی هر طرح، رنگ و فرم برجسته و 3 بعدی را شامل می شوند و هم خاصیت ضد صوت، ضد رطوبت، ضد اشتعال و عایق حرارتی دارند.
مطلب پیشنهادی: ۱۰ نکته کاربردی عالی برای اتاق خواب کار خانگی
دیوارپوش های 3 بعدی و یا کامپوزیت های دکوراتیو، در فضاهای اداری، تجاری و مسکونی کاربرد زیادی دارند. همچنین از طرح ها و رنگ های متنوع و خلاقانه این دیوارپوش ها، می توان در مهدکودک ها و نیز فضاهای داخلی مخصوص بازی کودکان استفاده نمود.
انواع دیوارپوش های دکوراتیو فومی:
دیوارپوش های فومی پشت چسب دار که یکی از ساده ترین روش ها برای پوشش دیوار و ایجاد تنوع در فضای داخلی خانه و یا محیط کار می باشند، معمولا به صورت رولی و یا تایل نصب می شوند. این دیوارپوش ها که در رنگ ها و طرح هایی همچون آجری موجود می باشند، براحتی به سطح دیوار می چسبند. اما در هنگام چسباندن این نوع دیوارپوش ها باید دقت کنید که سطح زیرین کاملا خشک باشد و عاری از هر گونه رطوبت باشد.
می توان از دیوارپوش های فومی، در فضای نشیمن، اتاق خواب و یا فضاهای اداری استفاده نمود. از دیگر خواص این دیوارپوش ها: وزن سبک، قابلیت شست و شو، برش و نصب آسان، خاصیت غیراشتعال، عایق صوت، رطوبت و حرارت بودن آنها می باشد. که از این بابت دیوارپوش مناسب و مقرون به صرفه ای برای فضاهای داخلی اقتصادی می باشد.
مطلب پیشنهادی: ۵ اصل مهم برای انتخاب کاشی دیوار فضای نشیمن خانه
منبع: فراترز
منبع تصاویر: Google